Sønderjyllands Radiomuseum

Eksempler på indhold i gæstebogen

På museet ligger en gæstebog, hvori vi opfordrer vores gæster til at kvittere for besøget og rundvisningen.

Det er frit om man vil skrive i bogen, men dels synes vi, at det er sjovt at have en bemærkning i bogen fra de historie- og teknikinteresserede besøgende, og dels er det også en dokumentation for den interesse, der vises Sønderjyllands Radiomuseum.

Stikonis radioforretning blev i 1948 startet i Mariegade 8 i Sønderborg af Andreas Duus.

I 1952 købte Andreas Duus sammen med sin kone Ruth Duus ejendommen i Jernbanegade 37, hvor de indrettede forretning, kontor og værksted og selv boede på førstesalen i ejendommen.
Andreas Duus dør som blot 33 årig i efteråret 1955, og Ruth Duus forsøger at drive virksomheden videre ved hjælp af en svend på værkstedet.

Dette er for en ung kvinde med to små børn en rimelig stor udfordring, hvorfor Stig Kofoed Nielsen (Stikoni), da han hjemsendes fra militærtjeneste i 1956, overtager forretningens udstyr og inventar og lejer sig ind i lokalerne.

Ruth Duus bor fortsat på førstesalen, og fraflytter først engang i halvfemserne.

Ruth Duus, der i dag er en frisk dame i firserne, besøgte fornylig radiomuseet sammen med sine to børn og deres ægtefæller.

Det var både for Duus familien og for "de ansatte" på museet en god dag, hvor der tilflød museet en masse gode førstehåndsoplysninger.

Her ses Ruth Duus´ og sønnens kommentar i museets gæstebog

Nederst på siden ses Hella og Karls kvittering for besøget på radiomuseet. Se også omtalen af besøget hos Hella og Karl i Elmshorn her på hjemmesiden.

Øverst på siden en hilsen fra KRIFA´s seniorklub Sønderborg.

Hvert år afholder EUC Syd en "pensionistdag" for tidligere medarbejdere.

Arrangementerne afholdes på skift på skolens forskellige adresser, og i 2011 var turen kommet til Sønderborg, hvor blandt andet skolens nybygninger på Finsensgade skulle præsenteres.

Ved samme lejlighed kunne man besøge radiomuseet, hvor der var mulighed for en engageret rundvisning.

Dette tilbud var der rigtig mange, der benyttede sig af til stor fornøjelse for såvel pensionister som "ansatte" på museet.

Et udsnit af gæstebogen, hvor tidligere ansatte på EUC Syd har kvitteret for rundvisningen.